Как да почистите старите играчки

    Home / За дома / Как да почистите старите играчки

Как да почистите старите играчки

0

Когато бяхме деца, имахме много време с тези красиви старомодни играчки. Сега нашите внуци растат и искаме да споделим с тях магията на нашето детство. Но години, време и прах направеха тези играчки скучни. Ето някои съвети как да се грижите за тях.

  1. На горния етаж на тавана, долу в тъмното мазе, тези старомодни, но все още незабравими стари играчки могат да разкажат още много. Те могат да донесат много спомени от минали години, когато вие и вашите приятели спорехте кой ще играе първо с тази играчка. Очарованието на новостта и блясъка на древността – това е, което може да споделите с внуците си, благодарение на много внимателната грижа за старите си играчки.
  2. Решете какво искате да направите: само за да демонстрирате играчка или да споделите трудностите при намирането на съответната игра с някой, когото обичате. Ако планирате да покажете играчка, има смисъл да я поставите някъде, където тази сърдечна памет ще бъде защитена от възможни щети и износване. За да направите това, ще ви е нужно малко затворено пространство, до което няма достъп. Специална кутия, която може да покаже своята стара кукла с цялата си грация. Но на първо място, трябва да премахнете праха и мръсотия. За почистване на апартамент, таванска или къща, вижте за коректна фирма.

Бъдете внимателни с детайлите на рисунката: много от тях могат да бъдат боядисани с олово и ще бъдат изтривани много лесно. Също, бъдете внимателни с ръжда и остри ръбове, за да предпазите детето от рани, които да доведат до инфекция. Не позволявайте на децата да играят с някоя играчка, докато е опасна и мръсна. Ако се съмнявате, съхранете такава играчка далеч от децата. Всяка играчка може да бъде изработена от различни материали, като стъкло, пластмаса, винил, каучук, боя, парцали и др.

Научете как да боравите, преди да започнете да играете. Определено трябва да дадете на играчката време, внимателно да използвате продуктите за грижа, за да запазите детайлите от по-нататъшни щети. Ако е възможно, може да се опитате да се свържете с производствената компания за по-подробни инструкции за грижа.

  1. Използвайте суха мека кърпа, за предпочитане, без да я натискате …но понякога може да се наложи и да разтриете малко по-мръсното място. Дръжте играчките далеч от прах, мръсотия и външни влияния, за да предпазите от повреда и това да се случи по всяко време. Мазето често е място за съхранение на метални играчки, които веднага са покрити с ръжда. Преди да премахнете ръждата, боя или да освежете играчка, вижте дали не е трайно повредена. Старите играчки обикновено са много по-ценни в естественото си състояние, отколкото след актуализиран вид. Избягвайте полиране или боядисване … но ако все пак решите да опресните играчките, винаги го правете внимателно. Уверете се, че играчката е безопасна, преди да я предоставите на детето да играе с нея, и да се надяваме, че всичките ви спомени от детството ви изпълват с радост.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *