Принципът на работа на 3d-принтери

    Home / За дома / Принципът на работа на 3d-принтери

Принципът на работа на 3d-принтери

0

Както знаете, предшествениците на 3d принтери се считат за машини за фрезоване и струговане, които имат поне най-простият набор от елементи за автоматизация. Благодарение на тях ще може да направите части от метал и дърво от всякакъв вид, включително най-необичайната форма. От друга страна, едно нещо е енергоемко и доста обемисто, а другото е компактен 3D принтер, предназначен за малък офис.

Трябва да се отбележи, че 3d печатът започва с непосредствената подготовка на 3d моделите, т.е. индивидуален чертеж, който може да бъде изтеглен от интернет, често в STL формат. Може също така да рисувате рисунка самостоятелно с помощта на CAD приложение или да използвате 3d скенер за дигитализиране на всеки съществуващ обект.

Важно е да се отбележи, че тандем от скенер и 3d принтер е истинска машина за клониране.

Понастоящем популярните и популярни 3D принтери се разделят на следните категории – мастиленоструйни и лазерни. По този начин, лазерното 3D отпечатване се извършва с помощта на технологии като топене, излагане на светлина и ламиниране.

Що се отнася до мастилено-струйния 3D печат, има само две технологии: лепене и леене. Подобно на тях са моделите Samsung Лазерен принтер SL-C410W.

Освен това трябва да се отбележи, че съвременните модели на 3d-принтери са разделени на три групи: професионални, промишлени и потребителски.

Използването на 3d потребителски принтери за отпечатване на части с комплексна форма отнема много време. В допълнение, пластмасата, използвана в основата на такова устройство, не може да се похвали със специална здравина.

По-модерните функции в сравнение с потребителския модел на 3D принтери се предлагат на потребителите чрез професионален модел. Това оборудване е доста шумно, тромаво и енергийно интензивно. Освен това поддържането на професионални 3D принтери включва задължително участие на оператора – специално обучен човек.

Важно е да се отбележи, че 3d-принтерите днес действат като така наречената „магическа пръчка“ за наука, живот и икономика. Това решение допълнително ще помогне на професионалистите да направят сериозен технологичен пробив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *